Награденият с Оскар биографичен филм за Фреди Меркюри Бохемска рапсодия“

...
 Награденият с Оскар биографичен филм за Фреди Меркюри Бохемска рапсодия“
Коментари Харесай

Бохемска рапсодия тръгна по кината в Китай, но без гей препратки

 Награденият с Оскар биографичен филм за Фреди Меркюри „ Бохемска рапсодия “ потегли по кината в Китай в петък, само че препратките в него към половата ориентировка на артиста и неговата диагноза СПИН бяха цензурирани.
Няколко минути от кино лентата са изрязани, включително подиуми, в които двама мъже се целуват, както и споменаването на думата " гей ".

Дебютът на кино лентата в Китай генерира забележителен отзив онлайн. Над 50 000 консуматори разясниха в микроблога Sina Weibo, който прилича Twitter.

Въпреки че някои консуматори се оплакаха от това, " че на половина са гледали и на половина са предполагали ", вследствие на изтритите подиуми, други показаха удовлетворение от това, че филмът изобщо е излязъл в Китай, написа BBC.

Каквo е било отстранено?

В китайската версия на кино лентата няколко подиуми са изменени или изтрити изцяло.

Явните и скритите препратки за сексуалността на Меркюри са изрязани, включително значима сцена, в която той разкрива половата си ориентировка пред тогавашната си другарка.

Други подиуми, които са изрязани, включват непосредствен кадър на чатала на Меркюри, до момента в който е на сцената, връзките му с неговия сътрудник Джим Хътън и цяла поредност, в която героят и неговите театрални сътрудници от Queen пресъздават именитото видео от 1984 година към песента I Want to Break Free, в която са облечени в женски облекла.

Какви бяха реакциите?

Хиляди консуматори на китайските медии споделиха мнението си за кино лентата в интернет.

Повечето от тях са позитивни, като над 80% от потребителите на обществените медии, качили ревюта в Weibo, дават на кино лентата пет от вероятни пет звезди. Мнозина обаче и подлагат на критика направените промени.

" Ако нямаше изтрити подиуми, щеше да е по-добре, " споделя консуматор на Weibo.

" Защо е належащо да се изтрива наличието, обвързвано със половата ориентировка? Не заслужавала ли животът на един човек да бъде приключен? "

Хомосексуалността е законна в Китай от повече от две десетилетия, а Китайската психиатрична асоциация я отстрани от класификатора на психологичните разстройства през 2001 година Цензурата на кино лентата обаче бе предстояща.

В последните години китайските управляващи подеха акция за пречистване на наличието, което намират за несвоевременно.

Явните препратки към еднополовите връзки са неразрешени според китайските закони. Хомосексуално наличие постоянно се отстранява или цензурира от китайските медии.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР